Gastenboek

                             

Vernieuwen

 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Tineke,

  Hartelijk dank voor jouw reactie. Tuinbeits lelijk spul. Is het leisteen er lichter van geworden? Indien dit het geval is kunt u met Lithofin MN Coating een nieuwe beschermlaag aanbrengen waarvan de kleur en de structuur in de steen opnieuw terug komt. Het kan wel zo zijn dat dit gedeelte dan aanzienlijk mooier wordt dan de rest maar dat is dan een mooie uitdaging zullen we dan maar zeggen.

  Wij hopen dat je met ons advies verder kunt.

  Met vriendelijke groeten,
  Natuursteenwijzer.nl

  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Geachte mevrouw/mijnheer Verdonck,

  Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze site! Graag zouden wij meer informatie van u ontvangen over het soort/kleur van het natuursteen dat u bezit. Wilt u ons even bellen of mailen? Telefoonnummer 06-21898046 of email info@natuursteenwijzer.nl

  Wij helpen u met extra informatie graag verder.

  Met vriendelijke groeten,
  Natuursteenwijzer.nl

  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Paul,

  Dank voor jouw bericht. Wanneer je er 100% zeker van bent dat het granieten tegels zijn dan zou dit moeten kunnen. Lithofin buitenhuis reiniger is absoluut NIET geschikt voor kalkhoudend natuursteen.

  Wij hopen je met deze info van dienst te zijn geweest.

  Met vriendelijke groeten,
  Natuursteenwijzer.eu
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Goedemiddag mevrouw/mijneer Driessen,

  Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze site! Belgisch hardsteen wordt vaak afgewerkt en geleverd onder de naam donker gezoet. Dit houdt in dat er vanaf fabriek een beschermlaag is aangebracht welke de steen donkerder maakt. Ook wanneer u de vloer onderhoud met een product met toevoeging van zeep zal deze elke dweilbeurt iets donkerder worden. Lithofin Vuiloplosser is een reinigingsmiddel dat oude zeeplagen en waslagen verwijdert. Het klopt dus dat wanneer u volgens de verpakking een deel reinigt dat dit deel er lichter van kleur onder vandaag komt. Wij adviseren u het behandelde deel af te werken met Lithofin Kleurverdieper. Hiermee wordt het gedeelte dat lichter is weer donkerder. Hiervoor is het wel belangrijker te weten dat u alleen het deel moet doen dat lichter is omdat de overige delen ook donkerder worden.

  Wij hopen dat u met deze informatie verder kunt. Wegens vakantie waren wij niet eerder in de gelegenheid u van dienst te zijn. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons ook bellen op nummer 06-21898046

  Met vriendelijke groeten,
  Natuursteenwijzer.eu
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Tineke van den Hof
  Er is een pot tuinbeits omgevallen op onze tuintegels. We hebben het al geprobeerd met terpentine. De tegels zijn geperst leisteen. Wat voor middel kunnen wij hiervoor gebruiken?
 • Geplaatst door Verdonck
  Wij hebben vlekken op ons aanrecht en in de douche van tandpasta en shampoos. Hoe knn die wegkrijgen?
 • Geplaatst door Paul
  Wij hebben binnen in de hal een zwarte matte granietvloer.
  Kan ik deze ook reinigen met Lithofin buitenhuisreiniger?

  Mvg
 • Geplaatst door H. Driessen
  Goedenavond,

  Ik heb een vloer van Belgisch hardsteen. Het weekend was er een vlek op ontstaan, die ik geprobeerd heb met vuiloplosser weg te krijgen. Ik heb het precies gedaan, zoals vermeld stond op de verpakking. Niet te lang laten inwerken en ook niet laten indrogen. Nu is de tegel voor de heeft licht verkleurd. Wat kan ik nu doen? Heeft u hier een oplossing voor? Alvast bedankt.
  Groetjes H. Driessen
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Wim,

  Sorry voor de late reactie jouw vraag zat tussen onze spam. Het klinkt alsof er jaren met producten is onderhouden welke een was of zeeplaag achterlaten. Het kan echter ook een kleur verdieper of misschien zelfs een coating zijn. Derhalve adviseren wij je in dit specifieke geval gebruik te maken van het product Lithofin Wexa dit is een wat pittiger product dat je puur aanbrengt en 10-15 minuten laat inwerken. Tijdens deze periode af en toe borstelen of schrobben en niet laten indrogen maar af en toe wat water toevoegen en dan weer schrobben. Het kan zijn dat je deze behandeling 2 of 3 keer moet herhalen voor het uiteindelijke resultaat. Nadat dit is gebeurd het geheel goed naspoelen met leidingwater en laten drogen. Het eigenlijke blad zou er dan weer moeten zijn. Eventueel kun je het daarna nog behandelen met de Lithofin care kit dit bestaat uit een schoonmaak middel, een impregneer middel en een onderhoudsmiddel speciaal voor jullie blad gemaakt. De gebruiksaanwijzing hiervoor spreekt voor zich.


  Hopende je met deze informatie van dienst te zijn geweest.


  Met vriendelijke groeten,
  Natuursteenwijzer-webshop
  www.natuursteenwijzer.eu

  --
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Wim van der Hulst
  Keukenblad Graniet Giallo Shivakasy 5 jaar oud is verkleurd.Er zit een waas over alsof het blad heel vuil is .Hoe krijgen we weer de originele kleur weer terug.

  Wim
 • Geplaatst door rijk simons
  Onze terrasso tuintafel was mooi zwart maar is inmiddels aardig verkleurt (grijs geworden)
  Waar kan ik die mee behandelen zodat hij weer mooi wordt.
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Geachte heer Van Vuure,

  Dank voor uw reactie! Het beste kunt u de tafel goed afnemen met Lithofin Vuiloplosser. Product verdunnen 1:2 even borstelen en 10 minuten laten inwerken zonder dat het indroogd. Daarna met een schuursponsje goed schoonmaken en vervolgens het vuil eraf halen en het geheel naspoelen met leidingwater. Nu heeft u de originele steen terug. Om de kleur en de structuur te versterken alsmede een bescherming te realiseren tegen weersinvloeden adviseren wij u met een kwast twee lagen Lithofin MN Coating aan te brengen. Na deze behandeling kunt u het blad af en toe onderhouden met Lithofin Easy Clean. Hopelijk zijn wij u met deze toelichting van dienst geweest. Goed weekend! Marco Touwslager
 • Geplaatst door Frans van Vuure
  Geachte medewerkers, wij hebben een tafel buiten staan van het merk Tribu uitgevoerd met drie leisteen bladen wij hebben deze in het verleden onderhouden met Slate Cleaner van Tribu. Er moet nu dodig iest aan gebeuren. Mijn vraag is nu kan ik het proces om de bladen weer een beetje op te knappen herhalen door de bladen te reinigen met HG nr. 40 en impregneren / beshermen met HG nr. 32.
  De onderhoudsmiddelen die ik nog van Tribu in de kast hab staan zijn volledig verdroogd dus ik heb iets anders nodig. Of heeft u een ander advies. Dank vast voor uw moeite, met vriendelijke groet Frans van Vuure.
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Laura,

  Je kunt het beschadigde zwarte marmer licht opschuren met watervast schuurpapier korrel 120 daarna 220 en uiteindelijk korrel 400. Dan is de beschadiging er waarschijnlijk uit. Daarna is het verstandig om het geheel met Lithofin Plus te impregneren dit verdiept de kleur en geeft tevens een beschermlaag tegen het indringen van water en vetten.

  Succes ermee!
  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager

  N.b. sorry voor de late reactie.
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Jan,

  Excuus voor de late reactie ik had jullie vraag over het hoofd gezien.

  Jullie blad is zoals reeds door jou aangegeven een composiet blad. Dit houdt in dat er stukjes graniet en marmer in kunsthars zijn gegoten in een mal. Daarna is het blad gepolijst en zoals ik uit jouw opgave kan opmaken waarschijnlijk in kleur verdiept. De grijze vegen zijn waarschijnlijk ontstaan doordat het product dat eroverheen is gevallen de kleur verdiepende laag heeft opgelost. Dit ziet er dan uit als vlekken echter dit is dus in werkelijkheid het natuurlijke blad wanneer deze van de werkbank komt voordat deze in kleur wordt verdiept. Ik las op internet dat er drie of vier soorten afwerkingen zijn en dit ondersteund deze theorie aangezien het natuurlijk maar 1 en hetzelfde blad is. Ook de reactie op waterdruppels is een indicatie van dezelfde strekking. Wat te doen. Het blad in zijn geheel schoonmaken, ontdoen van afwerklaag met behulp van Lithofin Vuiloplosser. Aanbrengen 10 minuten laten weken zonder indrogen en schoonschrobben met een schuurspons, niet te hard drukken. Dan is het blad na behandeling wellicht opnieuw egaal wel aanzienlijk lichter van kleur. Daarna kun je het blad impregneren met Lithofin Vlekstop MN dit geeft een beetje kleurverdieping of Lithofin Vlekstop Plus dit geeft aanzienlijk meer kleurverdieping. Daarna kun je het blad gewoon weer gaan onderhouden met Lithofin Easy Clean.

  Hopelijk kan je hiermee uit de voeten. Mocht je er niet uitkomen dan kun je me uiteraard even bellen of wat foto's mailen.

  Fijne dag,

  --
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Jan de Vroome
  Beste heer, Marco
  Ik heb een composiet aanrechtblad. Kleur: Lion negro gepolijst (van Keukenkampioen). Dit is zwart met daarin donkergrijs gemeleerde vlekjes en een heel klein glinstertje.
  Per ongeluk is met een schuursponsje een paar vegen over het aanrechtblad gemaakt waardoor er plaatselijk 4-5 grijze vegen zijn ontstaan.
  Ik heb al in het gastenboek gekeken en kom daar soortgelijke probleemgevallen tegen. Het advies was om lithofin MN politoer vloeibaar te gebruiken en in een ander advies politoercreme. Wat raadt u aan in dit geval? Om alleen plaatselijk de grijze vlekken te behandelen of het hele aanrechtblad. En als het advies politoer is, wat is dan het beste vloeibaar of creme; zwart of kleurloos?

  Daarnaast speelt een ander meer algemeen probleem, nl dat het aanrechtblad heel gevoelig is voor watervlekken. Na elk gebruik van de kraan moeten we waterspatten wegvegen omdat het anders dof opdroogt en lastig te verwijderen is.

  Zijn de twee bovenstaande problemen door één product te tackelen of raad u meerdere producten aan?

  Tot nu toe pleeg ik onderhoud met Lithofin MN Easyclean, dit op aanraden van de leverancier van de keuken.
  In afwachting van uw antwoord en met vriendelijke groet, Jan
 • Geplaatst door laura de wilde
  goedenmiddag, onze werkster heeft met gewone azijn een zwart marmeren spoelbakje gereinigd. Volgens mij is het marmer daardoor aangetast; het ziet er iig erg dof uit. Is er een product waarmee ik dit zelf kan herstellen? En sowieso ook in de toekomst kalkafzetting kan verwijderen? Alvast dank en met groet, laura de wilde
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Sindy,

  Sorry voor de late reactie! Kun je, indien je nog zoekende bent naar de oplossing, mij een aantal foto's mailen? Ik wil graag even kijken welke afwerkingsvorm jullie hardsteen heeft en of er misschien een kleur verdiepend middels is gebruikt.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Sindy Hesen
  We hebben op de hele beneden verdieping een Belgisch hardstenen vloer liggen, erg mooi, maar je ziet er alles op en alles trekt er meteen in. Snel vlekken dus die er niet allemaal uit gaan.
  Kun je mij een advies geven waar ik de vloer het beste mee kan behandelen en reinigen.

  Hoor heel graag van jullie,
  Sindy
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Joyce,

  In principe is een gezoet granieten blad, indien zwart van kleur geplaatst, origineel niet zwart maar donker grijs. Waarschijnlijk heeft de leverancier er een kleur verdiepend product aan toegevoegd. Van water kan het materiaal eigenlijk niet donkerder worden in principe maar heel even omdat het daarna weer wegtrekt. Misschien dat er een reactie tussen de kleurverdieper en water plaats vindt waardoor er vlekken achterblijven. Thinner en waterstofperoxide is niet de meest logische aanpak.
  Ons advies is het blad eens een aantal keren goed schoon te maken met Lithofin Vuiloplosser. Daarna goed naspoelen met leidingwater en laten drogen. Waarschijnlijk zal het blad hier aanzienlijk lichter van worden omdat ook de kleurverdieper hierdoor zou kunnen verdwijnen. Nu heb je het originele blad, gezoet afgewerkt. Wanneer er dan donkere vlekken in zitten kun je deze bewerken met Lithofin Oil Ex. Diverse keren puur aanbrengen en alleen een aantal uren laten indrogen. Daarna in poedervorm verwijderen. Daarna opnieuw met leidingwater naspoelen. Vervolgens is heb blad klaar om te impregneren met Lihtofin Vlekstop MN of met toevoeging van een kleurverdieper Lithofin Vlekstop Plus. Voor het dagelijks onderhoud adviseren wij Lithofin Easy Clean dit product is tevens verkrijgbaar in navulverpakking van 1 liter.

  Wiij hopen dat je met deze informatie aan de slag kunt. koop de kleinverpakking omdat liter verpakking meestal teveel is voor het aanrechtblad.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Joyce Ooms
  Beste Marco,

  Wij hebben een donker granieten keukenblad, gezoet (?). Nu zijn er toch wat vlekken op gekomen van water waarschijnlijk. Ik denk dus kalk. We hebben Lithofin Fleckstop en dat zou ik kunnen gebruiken om te impregneren. Nu denk ik dat ik dan eerst het blad met thinner moet behandelen. Ik weet dit niet zeker, maar misschien heb je een advies hoe ik eerst de vlekken kan verwijderen. Ik las ook ergens met waterstofperoxide?
  Graag je reactie.

  Met vriendelijke groeten,

  Joyce
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Dag Jenneke,

  Hartelijk dank voor jouw bezoek aan onze website. Met het product Lithofin Oil Ex (tube) kun je dit probleem aanpakken. Je kunt het product puur aanbrengen en op de vlek laten indrogen. Daarna zal je waarschijnlijk deze behandeling enige keren moeten herhalen om de vlekken helemaal weg te krijgen. Heel veel succes ermee!

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Paula Nijkamp
  Ik heb witglanzende natuurstenen vensterbanken, hierop zitten kitvlekken. Welk product kan ik gebruiken om deze te verwijderen.
 • Geplaatst door KB
  Mijn koffiemachine heeft op mijn gepolijst granieten blad (bianco sardo) behoorlijk gelekt en bruine vlekken achter gelaten.

  Hoe deze vlekken te verwijderen?
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Karin,

  Dank je voor jouw reactie. Er zijn veel verschillende soorten zwart natuursteen. Meestal zijn het de kalkhoudende soorten die vlekken en kringen achterlaten. Misschien wil je ons even wat foto's mailen dan kunnen we er mee aan de slag.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Karin Jukkema
  Beste Marco,

  Toevallig kwam ik op jullie site terecht en ik hoop dat je kunt helpen.
  Wij hebben een zwart natuurstenen wastafelblad op ons badmeubel.
  Na 3 jaar zitten hier toch lelijk plekken op van tandpasta en kalk en er is ooit per ongeluk een te agressief schoonmaakmiddel gebruikt.
  Ik krijg het niet meer 'schoon' en zat al aan opnieuw polijsten te denken maar misschien is er wel een ander middeltje voor.
  Ik heb het trouwens ook nooit geïmpregneerd . Dat werd toen niet aangeraden.

  Alvast bedankt, met vriendelijke groet
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Suzanne,

  Sorry dat ik zo laat reageer maar heb het erg druk met onze nieuwe showroom inrichten en had jouw verzoek in ons gastenboek even over het hoofd gezien.

  De care kit is inderdaad ook geschikt voor jullie aanrecht. De Lithofin Vuiloplosser is het reinigingsmiddel. Dit verdun je in lauw water breng je aan op het blad
  Laat je een 10 minuten indrogen maar niet opdrogen! Eventueel tussentijds wat extra aanbrengen. Hierdoor lossen allee vetten en zepen van je aanrecht op.

  Daarna kun je het geheel eraf halen en naspoelen met gewoon schoon water. De Vlekstop van Lithofin is een impregneermiddel. Dit product zorgt ervoor
  dat vloeistoffen niet zo snel meer in de steen kunnen trekken. Dit product werkt tegen vetten, zepen en andere vloeistoffen. Wanneer je blad kalkhouden is
  dan moet je ook al is deze beschermd met Lithofin Vlekstop toch voorzichtig blijven met het gebruik van zuurhoudende producten.

  Lithofin Protector is speciaal ontwikkeld om jullie blad extra te beschermen tegen het indringen van vlekken.

  Lithofin Easy Clean is een onderhoudsmiddel voor dagelijks gebruik. Even sprayen en je aanrecht afnemen hiermee blijft je aanrecht het langste netjes.

  Wij hopen dat je met deze informatie verder kunt! Mocht je nog vragen hebben dan kun je uiteraard ook even bellen, 06-21898046

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door suzanne
  beste, wij hebben een glanzend wit lionstone composiet werkblad. er beginnen zich al enkele vlekjes op te vertonen. wat is t verschil tussen de lithofin protector/ vlekstop/ vuiloplosser/ easy clean? is de kit die jullie verkopen ook voor composiet geschikt?
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Manus,

  Dank voor jouw bezoek aan onze site. Graag even per mail informatie over wat voor soort natuursteen het gaat. Eventueel kun je ook wat foto's sturen.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door manus
  Hallo Marco,wil van mijn natuursteen buiten terras de kleurverdieper lithofin MN er afhalen, heb de HMK R154
  hoe kan ik die het beste verwerken?

  gr manus
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Brigitte,

  Hartelijk dank voor jouw bezoek aan onze site. Je kunt je natuursteen eerst goed schoonmaken met Lithofin Vuiloplosser. Daarna wanneer deze schoon en droog is behandelen met Lithofin kleurverdieper. Het beste werkt het product wanneer je dunne lagen aanbrengt. Tussen de lagen voldoende droogtijd aanhouden. Ongeveer 30 minuten per laag. 2 tot 3 lagen zou voldoende moeten zijn.

  Succes ermee!

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager

  N.b. wij versturen onze producten zonder verzendkosten!
 • Geplaatst door Brigitte
  Hallo,
  Ik heb een mooie buiten tafel met 3 ingelegde stenen platen van natuur steen.
  De platen zijn wat dof geworden en niet meer zwart.
  Wat beveel je ons aan om ze weer mooi zwart te krijgen?

  Groetjes Brigitte
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Jan,

  Hartelijk dank voor jouw bezoek aan onze website. Wij hebben diverse producten voor het donkerder maken en beschermen van jullie terras. Het is echter voordat wij ons advies geven wel handig om eerst vast te stellen om wat voor terras het gaat. Derhalve zal ik jullie direct per mail even aanschrijven. Met vriendelijke groeten Marco Touwslager
 • Geplaatst door Jan Smit
  Hallo,

  Wij hebben een natuursteen terras en nu willen wij de tegels impregneren zodat ook de kleur donkerder wordt. Wat kunnen we hiervoor het beste gebruiken?
  Groet, Jan
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Geachte mevrouw/mijnheer Schoenmaekers,

  Het enige middel dat wij u hiervoor kunnen aanraden is Lithofin Anti-slip. Dit product kunt u eenvoudig volgens verpakking zelf aanbrengen.

  Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door F.schoenmaekers
  Wij hebben buitentegels :bluestone met facet, echter bij regen en met name in de herfst en winter worden de tegels spekglad.
  Wat voor product is hiervoor te krijgen zodat de tegels A.h.w. worden voorzien van antislip.
 • Geplaatst door Nel Beekman-Gores
  Geachte Marco,
  De website waar ik de info vond heet www.artegroep.nl.
  Na het plaatsen vd keuken en het keukenblad werd ons een pakket overhandigd met een cleaner en onderhoudsmiddel van t merk wat ik noemde Ik vermoed dat ik me idd aan hun onderhoudsadvies moet houden om de garantie op eea niet in gevaar te brengen.
  Dank voor uw antwoord. Indien nodig meld ik me weer.
  Met vriendelijke groet.
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Mevrouw Beekman,

  Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze site. Om te beginnen lijkt het ons verstandig dat u voor het overstappen, indien mogelijk, eerst even bij de leverancier navraag doet over de garantievoorwaarden m.b.t. dit onderdeel. Het product Arte Stonecare is ons niet bekend. Wanneer wij dit opzoeken op het internet lijkt het te gaan om een totaal naam en niet over een specifiek product. Hier kunnen wij helaas dan ook geen goed advies geven.

  Wat betreft de Lithofin producten, voor aanrechtbladen bestaat er een care kit genaamd refresh waarin een reinigingsmiddel, impregneermiddel en onderhoudsmiddel zitten verpakt. U kunt uw aanrecht hiermee ontdoen van alle gebruikte onderhoudsmiddelen en zeep om vervolgens uw aanrecht te beschermen door middel van het impregneren. Daarna volgt slechts nog het dagelijks onderhoud waarvan u in deze kit ook een product vindt.

  Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

  met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Nel Beekman-Gores
  Dag lezer,

  Wij hebben een granieten aanrechtblad wat hoogstwaarschijnlijk gepolijst is. Dat denk ik op grond vd onderhoudsmiddelendie bij aflevering overhandigd werden.
  Nu wil ik n flesbestellen maar kom er al googlend a hter dat Lithofin veel gunstigeris inprijs.
  Vragen zijn:
  Kanik zonderproblemen overstappenvan Arte Stoncare naar Lithofin producten? Uiteraard wil ik hetblad niet beschadigen.
  2e Vraag: Watis het esse tiele erschil tussen die 2producten? Ik hoop dat u me hier antwoord op kunt geven.
  Alvast hartelijk dank.
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Esther,

  Hartelijk dank voor jouw bezoek aan onze site. Graag zouden wij van jou vernemen of het hier om een lichte of donkere granietsoort gaat. De afwerkingsvorm is voor ons ook belangrijk, misschien wil je even 1 of 2 foto's toezenden of de naam van het materiaal doorgeven. Zeep is een product dat donkere vlekken kan achterlaten op ruwe, poreuze oppervlakken. Impregneren is dan inderdaad verstandig. Wanneer Lithofin Vlekstop W niet afdoende afdicht kun je een ander product gebruiken namelijk Lithofin Vlekstop MN of Lithofin Vlekstop MN Plus wanneer je het blad ook donkerder van kleur wilt hebben. Dun gelijkmatig aanbrengen is dan de behandeling. Wanneer dit goed is uitgevoerd zou water er inderdaad in de vorm van een kwik-bubbel op moeten blijven liggen. Hierdoor heb je meer tijd om de vervuiling weg te nemen. De werking van een impregneermiddel neemt wel af naarmate de vervuiling(vloeistof) langer op aanwezig is. Dus wanneer er onder de zeepdispenser zeep aanwezig is en dit kan gedurende enkele uren inwerken dan kan het zijn dat daardoor de vervuiling in trekt. Voor het verwijderen van zeep of overige olie houdende producten kun je Lithofin Oil -Ex gebruiken. Dit product breng je aan op de vlek en laat je vervolgens indrogen totdat het poeder is geworden. Dit poeder verwijder je dan. Het kan zijn dat de behandeling enkele keren herhaald dient te worden afhankelijk van de vervuiling en de diepte dat het er ingetrokken is.

  Voor het dagelijks onderhoud van het blad kun je Lithofin Easy Clean gebruiken dit is er ook in de 1 liter navulverpakking.

  Wij hopen je hiermee van dienst te zijn geweest.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door Esther
  Beste lezer,

  Ik heb sinds vier weken een nieuw granieten keukenblad. Een met een ruw (dus vlekgevoeliger heeft men gezegd) werkblad. Deze was reeds eenmaal geimpregneerd bij aflevering en na aflevering hebben wij het nogmaals geimpregneerd met vlekstop w op advies van de verkoper. Echter, het water trok er nog steeds in en er zit al een behoorlijke vlek onder de zeepdispenser die niet meer weggaat.

  Nu heb ik het vanavond nog 2x geimpregneerd (met een behoorlijke hoeveelheid vlekstop w) met tussenpozen van een uur. Ik las dat de waterdruppels rondjes moesten zijn. Dan is het goed geimpregneerd maar de druppels vallen nog steeds uit elkaar. Wat nu te doen?? Wanneer heb ik het goed geimpregneerd en hoef ik niet meer bang te zijn voor nog meer vlekken?

  Groeten Esther
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Goedemorgen Hans,

  Hartelijk dank voor het bezoek aan onze site. Voordat wij verder advies kunnen verstrekken zouden wij graag even wat foto's ontvangen. Een kleurverdieper zal de kalkaanslag niet verwijderen de sprayvlekken wellicht wel wat donkerder van kleur maken. Het is echter een aantasting van de toplaag doordat het zuur van de kalkverwijderaars heeft gereageerd met de kalk van de steen.
  Een kleurverdieper zal de kleur terugbrengen echter daarmee is het werkelijke probleem niet aangepakt.

  Wij zien graag wat foto's tegemoet.

  Groeten Marco
 • Geplaatst door Hans
  Geachte Heer

  Wij hebben een composiet douchebak nu zijn er wat kalkplekken aanwezig en wat kleine sprayplekjes ontstaan doorvoer reinigen van de tegels met kalk verwijderaars.
  Moet ik de bak nu behandelen met een kleur verdieper ik heb al geneutraliseerd met zeep en goed nagespoeld .
  De bak is de allure van Sealskin in zwarte kleur en is gemaakt van sollidesurface materiaal een compositie .

  Groeten Hans
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Peter,

  Het product dat je hiervoor kunt gebruiken is Lithofin Oil Ex. Puur erop aanbrengen en laten liggen totdat het opgedroogd is. Eventueel de behandeling herhalen.

  Succes ermee!

  Groeten Marco
 • Geplaatst door peter
  Wij hebben zonnebrand olie op onze buiten tegels. Wat kunnen wij gebruiken om olievlekken te verwijderen?
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Ronne,

  Je kunt inderdaad producten bij ons afhalen. 7 dagen in de week ook in de avond.
  Bel je even een half uurtje van te voren?

  Groeten Marco
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Hoi Moek,

  Hartelijk dank voor jouw bericht. Helaas hadden wij eroverheen gelezen dus vandaar het late bericht.
  Jammer dat het mis is gegaan. In principe moet dit wel op te lossen zijn. Voor de zekerheid zouden wij graag even wat foto's van je ontvangen.
  Je kunt deze mailen aan info@natuursteenwijzer.nl

  Dank je Marco
 • Geplaatst door Ronne de wilde
  Kan ik een fles easyclean ook bij jullie ophalen, aangezien ik in Amsterdam woon?

  Met vriendelijke groet
 • Geplaatst door Moek
  Goedemiddag,

  Vanmiddag heb ik op ons granieten werkblad wat te hardnekkig schoonmaakmiddel gebruikt.
  Het werkblad is nu doffer en de gladde laag is er af.
  Wat is handig nu te doen?

  Groetjes
 • Geplaatst door Marco Touwslager
  Beste Jacqueline,

  Bedankt voor het bezoeken van onze site. Het ruwer worden van de steen is ons bekend. Meestal gebeurd dit door stromend water en achtergebleven kalkresten. In principe is dit een beschadiging van de toplaag. Om het oppervlak hier weer wat gladder te krijgen kun je het beste schuurpapier met korrel 220 en korrel 320 het oppervlak opschuren. Watervast schuurpapier is makkelijker in gebruik. Schuur het ruwe oppervlak licht op met korrel 220 daarna met 320. Wanneer het oppervlak opnieuw glad is dan kun je het oppervlak opnieuw behandelen met de Lithofin producten. Het potje creme heeft inderdaad plaats gemaakt voor de tube.

  Hopelijk is het probleem hiermee opgelost.

  Met vriendelijke groeten,
  Marco Touwslager
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door
 • Geplaatst door

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
Voordelen natuursteenwijzer

Aanbieding

Gastenboek

 • 16-08-2019 - Beste Tineke,

  Hartelijk dank voor jouw reactie. Tuinbeits lelijk spul. Is...  lees meer
 • 16-08-2019 - Geachte mevrouw/mijnheer Verdonck,

  Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze site!...  lees meer
 • 16-08-2019 - Beste Paul,

  Dank voor jouw bericht. Wanneer je er 100% zeker...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2020 natuursteenwijzer-webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren